Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر حوزه های علمیه خواهران گفت: قرآن کریم برخلاف کتاب مقدس تورات (که زن را عامل انحراف حضرت آدم می داند و او را به عنوان فردی تنبیه شد در خدمت مردان معرفی می کند)، حضرت آدم را نمادی از همه زنان و مردان عنوان می کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین «عبدالکریم بهجت پور» در هشتمین برنامه فصل همدلی که از لایو معاونت فرهنگی حوزه های علمیه خواهران پخش شد، با اشاره به سیر تدریجی توجه به جایگاه زن و اعتلای جایگاه زن در جامعه معاصر نزول در قرآن، اظهار داشت: سوره اعراف سی و نهمین سورهای است که در سیر نزول به مسائل مربوط به زن و خانواده پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این که سوره اعراف ماهیت خانوادگی زنان و مردان را مورد توجه قرار داده است، افزود: قرآن کریم برخلاف کتاب مقدس تورات (که زن را عامل انحراف حضرت آدم می داند و او را به عنوان فردی تنبیه شد در خدمت مردان معرفی می کند)، حضرت آدم را نمادی از همه زنان و مردان عنوان می کند که ملائک بر او سجده کرده و خضوع تام بر این انسان کردند.

مدیر حوزه های علمیه خواهران با اشاره به برخی آیات سوره اعراف، افزود: خداوند در آیه 10 این سوره می فرماید «وَ لَقَدْ مَكَّنَّاكُمْ فِي الْأَرْضِ؛ یعنی شما را فرصت و مکنت در زمین دادیم»، این فرصت به همه زنان و مردان صادر شده است «وَ جَعَلْنا لَكُمْ فِيها مَعايِشَ قَلِيلًا ما تَشْكُرُونَ؛ ما در زمین برای همه شما اسباب زندگی را فراهم کردیم، کم هستند از شمایی که اهل شکرگزاری باشند».

وی ادامه داد: سپس در آیه یازدهم ادامه می‌دهد «وَ لَقَدْ خَلَقْنَاكُمْ ُثمَّ صَوَّرْنَاكُمْ؛ من شما را خلق کردم، بعد شما را صورتگری کردم»؛ اینکه برخیها زن و برخیها مرد باشند، خطاب به همه است و اینکه همه انسانها چنین بودند، «ثمَّ قُلْنَا لِلْمَلَائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَم؛ آن گاه به فرشتگان گفتیم: بر آدم سجده کنید»، سجده به آدم چون در آن زمان فقط آدم بود و تصویر و صورتگری و خلقت آدم خلقت همه ما بود و همه ظرفیت انسان را در همان آدم ایجاد کرد، چه زن و چه مرد.

مدیر حوزه های علمیه خواهران با بیان این که خداوند در قرآن دائما آغاز و ریشه‌های خلقت انسان را مورد توجه قرار میدهد و اینکه زن و مرد در این جریان مشترک بودند، بیان داشت: ادامه آیه می فرماید «فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِيسَ لَمْ يَكُنْ مِنَ السَّاجِدِينَ؛ همه سجده کردند به جز ابلیس که از سجدهکنندگان نبود».

وی گفت: بعد از اینکه خلقت آدم و حوا صورت گرفت، در آیه 19 سوره اعراف کیفیت حضور آنها در بهشت مطرح می شود که این گونه است «و َيَا آدَمُ اسْكُنْ أَنْتَ وَزَوْجُكَ الْجَنَّةَ؛ و [گفتیم:] ای آدم! تو و همسرت در این بهشت سکونت گیرید»، خطاب به هر دو است یعنی هر دو ساکن بهشت شوید،«فَكُلَا مِنْ حَيْثُ شِئْتُمَا؛ هر دو از بهشت، هر مقدار و از هر جایی میخواهید، تناول کنید».

حجت الاسلام والمسلمین بهجت پور خاطرنشان کرد: ادامه آیه می فرماید «و َلَا تَقْرَبَا هَذِهِ الشَّجَرَةَ فَتَكُونَا مِنَ الظَّالِمِينَ؛ و از هر جا [و هر نوع میوه ای] که خواستید بخورید و به این درخت نزدیک مشوید که از ستمکاران [بر خود] خواهید شد»، در این جا هر دو منع می شوند از اینکه به آن شجره منهیه، گندم یا سیب نزدیک شوند و هر دو در صورت نزدیکی ستمکار به خود معرفی می شوند.

وی با اشاره به آیه 20 سوره اعراف که می فرماید «فَوَسْوَسَ لَهُمَا الشَّيْطَانُ لِيُبْدِيَ لَهُمَا مَا وُورِيَ عَنْهُمَا مِنْ سَوْآتِهِمَا»، افزود: کاری که در اینجا ابلیس کرد، این بود که «فَوَسْوَسَ لَهُمَا الشَّيْطَانُ»، سراغ هر دوی آنها رفت، برای این که آنها را وسوسه کند «لِيُبْدِيَ لَهُمَا مَا وُورِيَ عَنْهُمَا مِنْ سَوْآتِهِمَا» تا آنچه از شرمگاه بدنشان بر آنان پوشیده بود نمایان شود و بعد هم توضیح میدهد که کیفیت وسوسه کردن آدم و حوا به وسیله ابلیس چگونه بود که باز خطاب را مستقیماً به هر دو می‌کند.

پایان پیام/47

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماه رمضان قرآن کریم حوزه علمیه خواهران حوزه های علمیه خواهران همه زنان و مردان سوره اعراف حضرت آدم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۰۳۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«اخت الرضا» راهی شبکه نمایش خانگی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان سینمایی سوره، همزمان با سالروز میلاد حضرت معصومه (س) و روز دختر، فیلم سینمایی «اخت الرضا» به کارگردانی سید مجتبی طباطبایی که به داستان سفر بانوی کرامت حضرت فاطمه معصومه (سلام الله علیه) از مدینه تا قم و حوادث تاریخی و توطئه‌های مأمون می‌پردازد، از چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت راهی شبکه نمایش خانگی می‌شود.

بر همین اساس این فیلم سینمایی فردا در بستر پلتفرم‌های فیلیمو، روبیکا، تلوبیون، شاد و اپرا عرضه خواهد شد.

«اخت الرضا» محصول سازمان سینمایی سوره با مشارکت آستان مقدس حضرت معصومه سلام الله علیها و عتبه حسینیه به کارگردانی سید مجتبی طباطبایی و تهیه کنندگی جعفر ادیب است و در پاییز ۱۴۰۲ توسط پخش بهمن سبز در سینماهای سراسر کشور به اکران درآمد.

کد خبر 6099499 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • شروع صبح با قرآن کریم؛ صفحه ۲۳۹+صوت
  • تأثیری که بی‌حجابی در بدعاقبتی دارد
  • بزرگترین نمایشگاه قرآن کریم در کابل به ایستگاه آخر رسید
  • کریم منصوری: «معلمی» بزرگترین آرزویم است
  • «معلمی» بزرگترین آرزویم است
  • «اخت الرضا» راهی شبکه نمایش خانگی شد
  • حضرت ابراهیم یک پیامبر ویژه است
  • تنها مکتبی که قادر به اداره جهان بوده قرآن و عترت است
  • افغانستان| روز «دخترانه» در قصر «دارالامان»
  • خداوند برای انسان‌ها رستگاری می‌خواهد